Achter de schermen van de auteur: Waar komen ideeën voor nieuwe verhalen vandaan?

Gepubliceerd op 5 oktober 2021 om 10:57

Binnenkort staan er 24 boeken in de webshop, verdeeld over 5 leesniveaus, 8 leeftijden en 14 categorieën. En er komen er nog veel meer aan. Sommigen zijn al in de maak: geschreven en wachtend op illustraties en vormgeving. Voor andere boeken liggen de ideeën al klaar: ze hoeven ‘alleen nog maar’ geschreven te worden.

 

Soms vragen mensen waar al die ideeën vandaan komen. Auteur Renée Maas vertelt: “hoe ik er op kom? Het antwoord is simpel. Het gaat meestal gewoon vanzelf. Veel boeken schrijf ik over onderwerpen die ik zelf als kind leuk vond om over te lezen, of ik schrijf wat ik van kinderen (en kleinkinderen) in mijn omgeving hoor over wat ze leuk vinden en waar ze graag over lezen.

 

Soms laat ik me inspireren doordat ik het aanbod van de boeken van Stroom divers genoeg wil laten zijn. Zo zijn de categorieën sport en geschiedenis niet heel ruim vertegenwoordigd. En dan is al gauw één en één twee: een verhaal over het begin van de Olympische Spelen, over een jongen in het oude Griekenland, zou dat niet leuk zijn…? Een boek over een jongen die heel hard kan rennen bijvoorbeeld en die uiteindelijk excelleert in de atletiek… Het betekent dat ik eerst het nodige moet onderzoeken natuurlijk, dus het zal even duren alvorens dit boek klaar is, maar leuk! Ik kan niet wachten om ermee aan de slag te gaan :)”