Nieuw E4 boek: Sterrenshow

Gepubliceerd op 21 september 2021 om 09:00

Nog even en we hebben nóg een boek op E4 leesniveau in ons aanbod: “Sterrenshow”, een boek voor kinderen vanaf 11 jaar in de categorieën muziek & dans en avontuur. Het clib niveau staat op 6.

 

Cito heeft het boek doorgemeten en bepaald dat het avi leesniveau E4 is. Dit zegt iets over de moeilijkheidsgraad van de woorden die in de tekst worden gebruikt. Het clib niveau is 6, wat iets zegt over de lengte van de zinnen.

 

Een hoger clib niveau betekent dus langere zinnen. Daardoor kunnen kinderen die nog steeds een lager avi leesniveau nodig hebben, toch het gevoel krijgen dat ze een boek lezen dat bij hun leeftijd past. Korte zinnen mogen eenvoudig zijn, ze komen wel kinderachtig over. Langere zinnen én een verhaal dat past bij de leefwereld van hun leeftijd, geeft kinderen die door hun dyslexie op een lager avi niveau moeten lezen, een goed gevoel. Lezen is niet langer flauw en oninteressant, maar het geeft hen de kans om meegenomen te worden in het verhaal en om lezen leuk te gaan vinden.

 

 

“Sterrenshow” gaat over een jongen die het niet makkelijk heeft bij zijn moeder en stiefvader, maar voor wie het leven een bijzondere wending neemt als hij besluit om mee te doen aan een talentenjacht.