Lager leesniveau ook voor oudere kinderen

Gepubliceerd op 10 augustus 2021 om 10:48

“ga weg wolf” en “het spel van sien” zijn daar voorbeelden van. Binnenkort komt daar “de heks die slecht wou zijn” voor kinderen van 9 jaar bij. En daar blijft het niet bij. We blijven ons aanbod uitbreiden en aanvullen.

 

Sommige kinderen hebben tijd nodig om op een hoger leesniveau te komen. Dan is het in de tussentijd prettig als ze boeken kunnen lezen die technisch niet al te moeilijk voor ze zijn, maar die wel bij hun leeftijd passen. Zo worden ze gestimuleerd om te lezen. En, hoe geweldig is het niet als het je kind dan toch lukt om een heel boek te lezen!

 

Stroom volgt het Avi-leesniveau systeem voor de niveaus E3, M4 en E4. De boeken op deze niveaus zijn gecertificeerd door Cito. Voor wat betreft de niveaus onder E3, dus de echte beginnende leesniveaus laat Stroom de niveaus Start en M3 vallen onder één en dezelfde noemer: lager leesniveau. De verschillen tussen Start en M3 zijn klein. De vijfvingertest en de voorbeeldpagina’s die beschikbaar zijn in de webshop bieden uitkomst: lukt het je kind om de voorbeeldpagina’s zonder al te veel problemen te lezen, dan zit je goed.