Nieuwe boeken: bekijk vooral de voorbeeld pagina’s

Gepubliceerd op 27 juli 2021 om 09:00

Vorige week is “De Stam van de Leeuw” nieuw in de webshop gekomen. Deze week komt deel 1 van de trilogie Strafkamp beschikbaar in de webshop. Dit is een boek op E4 niveau voor kinderen van 11 jaar, in de categorieën sciencefiction en school.

 

Klik in de webshop op het boek. Vervolgens kom je op de pagina waar allerlei informatie over het boek staat: het leesniveau, het aantal woorden, het aantal pagina’s, enzovoort. Onderaan die pagina is het mogelijk om een aantal voorbeeldpagina’s van het boek te bekijken. Dat geeft een indruk van het boek zelf, maar ook van het leesniveau. Je kind kan deze pagina’s proef lezen om te kijken of het niveau niet te moeilijk is. 

 

Lijkt het boek te makkelijk: dat is niet erg. Zeker als je kind dyslectisch is, dan is het voor hem of haar genieten als een boek ook eens een keertje lekker vlot leest. Bovendien, alles wat je kind leest, draagt bij aan soepeler, vloeiender en makkelijker lezen. Dan speelt de techniek van het lezen op een gegeven moment geen rol meer en kan je kind heerlijk opgaan in het verhaal. Bedenk wel dat iedere bladzijde, ook op een lager leesniveau, weer een stukje verder is in het bereiken van voldoende “leeskilometers”.

 

De trilogie Strafkamp is geschreven voor oudere kinderen, voor wie het nog belangrijk is om op een lager leesniveau (niveau einde groep 4) te kunnen lezen. De leeftijd van 11 jaar is een indicatie. Er zullen ook kinderen van 10 of kinderen van 12 jaar of ouder zijn die het spannend zullen vinden om het verhaal van Jack in een dystopische wereld te lezen.

 

Voor al wat oudere kinderen worden geen illustraties in de boeken opgenomen. Natuurlijk heeft Bas gezorgd voor een prachtige illustratie voor het voorblad en als extraatjes voegt Koen als vormgever altijd wel iets leuks toe op het titelblad en op de inhoudsopgave. En uiteraard zijn de informatieve “wist je dat” pagina’s altijd wel geïllustreerd. 

 

Alles bij elkaar is het een boek geworden dat de moeite waard is. En vind je kind het boek spannend en wil het weten hoe het verder gaat? Laat het ons weten. Deel 2 en deel 3 zijn in de maak, blijf dus ook de website in de gaten houden.