Uitbreiding boeken in de webshop

Gepubliceerd op 20 juli 2021 om 09:00

Deze week komt “De Stam van de Leeuw” beschikbaar in de webshop. Het eerste deel van de trilogie Strafkamp: “Te zwaar” eveneens. En we kunnen nu alvast aankondigen dat “Juf Greet is gemeen” er ook aan komt!

 

“Juf Greet is gemeen” is een boek voor kinderen van 7 jaar, op E3 niveau, in de categorieën school en avontuur. Bas beleeft een voor hem merkwaardig avontuur als hij op school komt, zijn lieve juf Femke ziek blijkt te zijn en het daarvoor in de plaats met juf Greet moet doen. Die doet alles anders dan hij gewend is, ze is super streng en eigenlijk is ze gewoon heel gemeen. Dat pikt hij niet zomaar en ja, dan heb je de poppen aan het dansen.

 

Dit boek is, anders dan de meeste boeken (die op een makkelijker leesniveau qua leeftijd geschreven zijn), op een leesniveau dat past bij de leeftijd: immers, aan het einde van groep 3 zullen de meeste kinderen 7 jaar zijn. Toch kan dit verhaal ook leuk zijn voor iets oudere kinderen. Een gemene juf die uiteindelijk aan het kortste eind trekt is ook als je ouder bent dan 7 jaar fijn om over te lezen.

Het informatieve stuk aan het einde van het boek gaat over straffen op school: hoe anders was dat vroeger dan het nu is…